Åker skidrullskytte

SM i rullskidskytte 2023

Nedräkningen till SM i rullskidskytte har börjat. Om bara några timmar går startskottet för årets mästerskap. Det är dags att se vilka som blir Sveriges bästa rullskidskyttar 2023.

Rullskidskytte är en sommarvariant av skidskytte, där skidorna ersatts av rullskidor. Sporten används bland annat för att ge skidskyttar träning under sommarsäsongen och är en utmanande och spännande sport som kräver både uthållighet, styrka och precision. Rullskidskytte har funnits sedan 1970-talet och har blivit allt mer populärt både i Sverige och internationellt.

SM i rullskidskytte 2023 kommer att arrangeras på Hallstaberget i Sollefteå mellan den 18-20 augusti. Det blir ett stort evenemang med många tävlande och åskådare. Tävlingarna kommer att bestå av sprint, distans och kortdistans för både seniorer och juniorer.

Så följer du tävlingarna

SM i rullskidskytte 2023 kommer att livesändas av Expressen och Bonnier News Local, som har förlängt sitt samarbete med Svenska Skidskytteförbundet. Det betyder att du kan följa tävlingarna på nätet eller i din lokala tidning. Du kan också läsa mer om sporten, tävlingarna och deltagarna på Svenska Skidskytteförbundets hemsida.

Rullskidskytte är en sport som växer i popularitet och intresse i Sverige och i världen. SM i rullskidskytte 2023 blir ett tillfälle att visa upp sporten och dess utövare för en bred publik. Det blir också ett viktigt steg i förberedelserna inför kommande tävlingar, som bland annat inkluderar VM i rullskidskytte i Slovakien och vinterns skidskyttetävlingar.

Strax dags för VM i rullskidskytte

VM i rullskidskytte arrangeras också nu i augusti. Datumen som gäller är 24-27 augusti. Flera svenska utövare kommer att vara på plats och utmana om medaljerna. Bland annat Peppe Femling som hade stora framgångar under förra årets VM då han tog två medaljer. Andra namn att hålla koll på är:

  • Mona Brorsson
  • Johanna Skottheim
  • Jesper Nelin
  • Emil Nykvist
  • Oskar Brandt

SM i rullskidskytte 2023 blir ett spännande evenemang som du inte vill missa. Kom till Hallstaberget eller följ tävlingarna online eller i media. Heja fram dina favoriter och njut av en fartfylld och dramatisk sport!

Comments are Closed